tisdag 28 februari 2017

H5P - Om man får drömma

Visste ni att Norge har kommit på en fenomenal lösning för den fria utbildningen? Ett gäng utvecklare i Norge kom på en briljant idé om hur digital inlärning ska gå till. De byggde en lösning som heter H5P där vem som helst kan skapa digitala övningar, och skaparen av övningarna kan göra vad de vill med dem. Det här har resulterat i att Norge (NDLA) har en webbsida full med digitala övningar där vem som helst kan lära sig ämnen som läses i högstadiet: historia, språk, matematik etc. 


Det fantastiska med H5P är att det är enkelt, och det är interaktivt. Det går att arbeta med videon, ljud och text på så många olika sätt. Allt för att eleven ska lära sig så bra som möjligt. 


Medis är inte sena med att hoppa på tåget. Med hjälp av H5P använder vi nu interaktiva övningar i våra kurser i svenska, med gott resultat!


Vilken fantastisk tanke det vore, om vem som helst kunde läsa upp sina baskunskaper var som helst i världen och gratis? Borde inte de nordiska länderna - och alla andra länder som har råd, bygga upp kunskapsbanker för gratis för den som vill? Kanske det till och med borde vara en gemensam satsning, länderna emellan? Hur långt kunde man nå om man får drömma?

OBS! Videon nedan fungerar inte i webbläsaren Explorer.