måndag 19 januari 2015

Aktuellt under vårterminen.

Nu har vi kommit in på den delen av året då dagarna blir längre och kvällarna ljusare. Vårterminen på Medis brukar gå snabbt, lite avbrott i terminen blir det också av sport- och påsklov.
De senaste åren har vi inom vävkurserna på Medis haft en tävling på temat mattor. Alla vävkurser får rösta fram två bidrag var. Senaste år deltog tolv mattor. Dessa ställs sedan ut på vårsalongen anonymt och besökarna får rösta på i sitt tycke den trevligaste mattan. Vinnaren uppmärksammas efter utställningen med ett diplom och en blombukett, ofta finns också tidningarna på plats då diplomet delas ut. 
I år är temat den lilla mattan. Kraven detta år är att den skall vara vävd i vävstol och max 1,2 m lång. Förslagsvis kan det vara en matta som finns utanför ytterdörren, genast innanför dörren, en badrumsmatta, yogamatta, bönematta, sängmatta... 
Materialvalet är också fritt, bomull, lin, ull, sisal, rep av olika slag, tidningspapper, smörpapper, papperssnöre o.s.v. kan väljas.
Här nedan tidigare teman och de som fått diplom:

Våren 2014, tema: matta vävd med endast två trampor

Benita Björke, randig ränning och gamla mattrasor


Våren 2013, tema: röda mattan

Carina Nordman, hemfärgade trasor och garn, tuskaftbotten med ränder i diamantkypert

Våren 2012, tema: jeansmatta

Sofia Velander, 6-skaftad rosengång med jeans i mönsterinslag och tunn trikåtrasa i tuskaften

Våren 2011, tema: Mariehamns jubileumsmatta

Gunnel Jansson, schatterad matta i blått med smala ränder i gult och rött.

Medis vårsalong hålls i år 5 - 13 maj. Då har du chans att rösta på den trevligaste lilla mattan. Bland alla som röstar lottar vi i år ut en liten matta.

Innan dess håller vi öppet hus i vävsalarna och i keramikverkstaden tisdagen den 10 februari kl. 12 - 18 i Norra Medis, Godbyvägen 5. Vi bjuder på kaffe med dopp. Välkommen!

Norra Medis, Godbyvägen 5

Barbro Laurén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar