måndag 16 mars 2015

Vårens ljus


Det återkommande ljuset är efterlängtat – och nu är det här. Ljuset som fyller oss med positiva tankar och drömmar om saker som vi vill uppleva och göra tillsammans med våra nära och kära. Solljuset som värmer oss när vi riktar våra ansikten mot det och sätter oss i ett hörn där det inte blåser.
Ljuset  är vackert året om men det är något alldeles speciellt med ljuset i mars – säkert handlar det om att vi har längtat så mycket efter det.

I helgen besökte jag Stockholm och Prins Eugens Waldemarsudde. Vädret var strålande och människor flanerade omkring i den vackra parken. Vårens första blommor visade sig och människor njöt i solen på caféerna.

På Waldemarsudde pågår nu en utställning av den tyska expressionisten Emil Nolde (1867-1956). Utställningen heter ”Färgstormar” och presenterar ett stort antal av konstnärens mest uttrycksfulla målningar, akvareller och grafiska blad.  Det är speciellt färgerna i Noldes verk som fascinerar mig mest, vilken kraft och styrka de utstrålar. Utställningen pågår till den 30 augusti och den är väl värd ett besök!

I det närbelägna slottet som var prins Eugens bostad under åren 1865-1947 kan man njuta av vacker konst samt utsökta interiörer dekorerade med fantastiska blomsteruppsättningar.  Nu dominerade tulpaner i olika uppsättningar men även vårblommor som kungsängsliljor och syrener visade stolt upp sig. Ljuset som silade in genom de stora fönstren och omslöt de vackra interiörerna var en upplevelse i sig.

Jag uppmanar dig kära läsare att gå ut och njuta av ljuset, blommorna och känslan av vår! Låt vår sköna natur fylla dig med värme och famtidstro!

Nedan följer några bilder från Waldemarsudde  i Stockholm.


Lin Simons

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar