tisdag 4 november 2014

Sara och Kristian

Helgen den 25 och 26  oktober hände det grejer här på Medis. Ämnet var folkdans, polskor och rytmer och det hela började egentligen i Helsingfors i våras.
Jag och Siv Ekström fick möjlighet att gå instruktörskurs i motionsdansformen FolkJam, som nu är en Mediskurs på torsdagar 18-19. Under kursen, som var väldigt rolig och erbjöd ett helt nytt sätt att närma sig folkmusik och –dans, träffade vi Sara Lindström. Hon utbildar sig till danspedagog vid Cirkus- och Danshögskolan i Stockholm och vi blev riktigt bekanta och hade mycket trevligt under helgen.
Den ständiga beredskapen att städsla nya roliga kursledare resulterade i utbytta kontaktuppgifter och önskan om kurs med Sara på Åland. Som den uppmärksamme säkert gissar är en student i dansbranschen synnerligen upptagen och svårnådd de flesta tider på året och dygnet. Utifrån endast ett "ja, gärna fast jag är lite upptagen" från Sara improviserade jag datum, text och innehåll för kursen och hoppades att allt skulle gå i lås, samt att någon skulle anmäla sig.
När anmälningsdag 1 var till ända var kursen nästan full och mot slutet av första veckan fanns en väntelista. Ibland stämmer ju saker och ting så bra att det verkar ha varit meningen från början.
Sara kom nu inte ensam för att leda kurs på Medis utan hon hade en god vän med dragspel med sig. En trevlig kille från Bollnäs, numera student i Umeå, vid namn Kristian. De båda kamraterna brukar samarbeta om kurser i folkdans och hade en klar bild av vad de ville göra och ta upp på kursen här hos oss. Det skulle handla om rytmen i dansen, övningar för att hitta den och få in den i kroppen.
Läser man kursutvärderingen så framgår att det hela var ett mycket lyckat koncept och att deltagarna var mycket nöjda med både Sara och hennes pedagogiska talanger och närmast lyriska över Kristian och hans dragspel. Det är verkligen fint när två kursledare passar bra ihop och liksom samarbetar av ren lust! Mitt intryck av det hela var väldigt fint, Sara har en talang som får deltagaren att spänna av och njuta! Och släppa loss och leka!
Frågan om det skulle bli en ny kurs kom nästan innan helgen börjat. Nu har timmar beviljats för en ny kurs med Sara och förhoppningsvis Kristian också, även om studentlivet för honom utanför Sveriges gränser under våren.
Det är alltid spännande att ordna kurser med nya ledare som har sin egen vinkling på ämnet i fråga. Det är inte så ofta danspedagoger håller kurs på Medis och det var mig ett stort nöje att kunna erbjuda detta. Och det var mig ett stort nöje som alltid – att se en grupp deltagare njuta av sin kurs och ha en trevlig helg att tänka tillbaka på.
Kursen ordnades efter ett önskemål från en deltagare, så kom ihåg att när ni önskar er något speciellt så säg! Här i huset brukar vi kunna nosa fram riktiga godbitar med jämna mellanrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar